Portmix Shanghai, China by Kengo Kuma and Associates

A welcoming and relaxing workroom supported by a landscape of water and bamboo

Project Specs

Location:

非常感谢 隈研吾建筑都市设计事务所 予gooood分享以下内容。更多关于: Kengo Kuma and Associates on gooood. Appreciation towards Kengo Kuma and Associates for providing the following description:

上海虹桥展汇(Portmix)坐落在上海机场旁边,是一个面积为43公顷(43万平方米)的商业园区。位于场地“舒适区”的方盒子办公空间被一座“房子”以松散的方式统一起来,这里是一个温馨而亲切的多功能空间。

Located adjacent to Shanghai airport, Portmix is a 43ha (430,000m2) business park. The box-shaped workspaces within the ‘amenity’ section of the site are loosely united by a ‘House,’ a multi-purpose space filled with warm and intimate atmosphere.

▼项目概览,project overview ©Eiichi Kano

▼商业园区鸟瞰,aerial view of the business park ©Eiichi Kano

▼方盒子办公空间被一座“房子”以松散的方式统一起来,the box-shaped workspaces within the ‘amenity’ section of the site are loosely united by a ‘House’ ©Eiichi Kano

设计团队的目标是打造一个友好且舒适的工作环境,同时结合以亚洲常见的水竹景观,打破了典型商业办公室的固有模式。

We aimed for a welcoming and relaxing workroom supported by a landscape, common in Asia, of water and bamboo, rather than a typical business office.

▼“房子”建筑外观,exterior view ©Eiichi Kano

▼立面细部,facade detail ©Eiichi Kano

▼多功能空间结合以亚洲常见的水竹景观,the multi-purpose space with landscape of water and bamboo ©Eiichi Kano

▼“房子”内部空间,interior view of the ‘House’ ©Eiichi Kano

▼大厅台阶和接待台,lobby stair and reception ©Eiichi Kano

建筑的外部覆盖以泥土饰面,带有泥铲留下的宽窄不一的条纹图案,使最终的立面呈现出一种微妙而动态的观感。

The exterior of the building is covered with an earthen wall, with stripes troweled at random widths. As a result, we were able to present a façade with a subtle and dynamic expression.

▼泥土饰面带有宽窄不一的条纹图案,the earthen wall with stripes troweled at random widths ©Eiichi Kano

▼夜间照明效果,light effect by night ©Eiichi Kano

Post a Comment

时时彩一位必中口诀
体彩陕西十一选五开奖结果 辽宁11选5前三跨度走势图带连线 新疆福利彩票 河南快3走开奖结果 福彩快3电视走势图软件 欢乐斗地主残局7月专家 西甲足球赛 加多宝线上娱乐城 中国竞彩网官方论谈 广东快乐10分开奖历史 特码杀肖规律 河北体彩4场进球 河北燕赵福彩排列七 体彩7星彩单式规则 福建36选718011